joi, 9 octombrie 2014

Se va acorda o zi lucratoare libera/an pentru ingrijirea sanatatii copilului Legea 91/2014

Aceasta zi libera se acorda parintilor pentru verificarea anuala a sanatatii copiilor, asigurati in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat.

In categoria copii minori, aflati in ingrijirea si intretinerea parintilor sau a reprezentantilor legali, sunt copii cu varste cuprinse inte 0-18 ani.
Aceasta zi libera se va acorda la cererea unuia dintre parinti/reprezentant legal, justificata ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului din care sa rezulte controlul medical efectuat. Cererea va fi depusa cu 15 zile lucratoare inaintea efectuarii controlului si va fi insotita de o declaratie pe propria raspundere ca celalat parinte nu a solicitat acest drept. Pentru familile care au 2 copii se acorda tot o zi lucratoare libera/an, iar pentru cele cu 3  sau mai multi copii se acorda doua zile lucratoare libere/an. Daca nici unul dintre parinti nu solicita ziua lucratoare libera aceasta nu se va raporta in anul urmator calendaristic.

Atentie: pentru aceasta zi lucratoare libera acordata parintilor, angajatorul nu are obligatia de a plati drepturile salariale aferente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu